Jota-Joti 20/10-22/10

I år anordnar vi i Nora Scoutkår Jota-Joti för Scouterna i Örebro Län. Alla Äventyrare och äldre är välkomna. Läs inbjudan och anmäl er till er ledare. VÄLKOMNA!  😀

Nyfiken på Familjescouting?

Familjescouting är vår verksamhet för barn 5-8 år. Här får barn och vuxen en värdefull möjlighet till kvalitetstid tillsammans genom att möta både nya kompisar, aktiviteter och  utmaningar. Vi varvar lek och kunskap och låter själva upplevelsen stå i centrum Läs mer »

Jamboree 17

Nora scoutkår är tillbaka hemma efter ett lärorikt och roligt Jamboree i Kristianstad. Vi har tillsammans med 11000 scouter bott på Rinkabyfältet. Det var Upptäckare, Äventyrare och Utmanarscouter som deltog och tillsammans med kårens medföljande Ledare byggde vi upp vår Läs mer »

Terminsstart hösten 2017

Vad gör Scouterna under sommaren? Jo: Nu tar kåren ett litet sommaruppehåll innan det är dags för nationellt Jamboree i Skåne 5-13 augusti.   Kåren har Marknadscafé under Nora Marken lördag 26 augusti och söndag 27 augusti   Vi kör Läs mer »

Stipendium från Erikshjälpen

Nora Scoutkårs ungdomsledare Sune Gunnarson har fått en utmärkelse som årets Ungdomsledare genom ett Stipendium från Erikshjälpen i Lindesberg. Motivering: För ett tålmodigt, aktivt och engagerande arbete med barn och undgodmar. De 5000kr går till Äventyrarnas ungdomsavdelning och deras sparkassa Läs mer »

Nora scoutkår har byggt upp lägerplatsen på Indianberget

  Nu har Nora Scoutkår, ungdomarna i Äventyraravdelningen och deras ledare, byggt upp en trivsam Lägerplats på Indianberget. Här finns många sittplatser och alla som vill njuta av Norvallas omgivningar kan känna sig välkomna. Skolklasser så väl som ensamvargar Kåren vädjar till alla att Läs mer »

Game of Scouts – Winter is coming!

Du har väl anmält dig till Nora scoutkårs vinterläger i Hammarby 10-12 mars!? Var Redo! -Kontakta din avdelningsledare idag! Märkliga ljud och ljussken har återigen iakttagits i trakten av Hammarby. Äldre boende i området ser likheter från sin barndom. En Läs mer »

Jamboree i Skåne

Nu är det dags att anmäla sig till sommarens stora äventyr i Skåne -Jamboree 17! Nora scoutkår åker ner till Rinkabyfältet mellan Kristianstad och Åhus för att uppleva möten och äventyr tillsammans med tusentals andra scouter under perioden 5 -12 augusti. Läs mer »

Snart dags för terminsstart

VAR REDO! Höstens terminsstart för kårens barn- och ungdomsverksamhet drar igång under vecka 37. Till dig som är medlem: Mer info kommer några dagar innan, via mejl från din avdelningsledare För dig som är intresserad av att testa scouting : Det finns en Läs mer »

Välkommen till vårt Café under Nora Marken

Scouterna hälsar alla Varmt välkomna till vårt Café, som håller öppet under Nora Marken, både lördag & söndag 27-28 augusti. Det är kårens scouter med stöd av föräldrar och ledare som bemannar och driver café för att dra in pengar Läs mer »