Vi växer!

I dagarna passerade Nora Scoutkårs medlemsantal över hundra stycken, vilket vi tycker är riktigt kul. Vi fortsätter att växa och får in nya ansökningar varje dag. Vill du också få en mer spännande fritid? Då borde du också bli medlem Läs mer »

Vinterläger Drakdrottningen 2019

Fredagen den 1 mars är det dags för kårens traditionella vinterläger som hålls tillsammans med kårerna från Adolfsberg och Kumla. Det brukar vara ca 100 deltagare som tillsammans möter klurigheter och samarbetar i skogarna runt Hammarby   Mer information och Läs mer »

Välkommen till scouternas Julmarknadscafé

Nu är det snart dags för Noras Julmarken! Lördagen den 8 december håller scoutgården på Söderlånggatan 9 i Nora , Öppet 10-15. Med stöd av föräldrar och scouter finns gott hembakt till försäljning, fika, mackor mm. I år finns kårens Läs mer »

Läger vid terminsuppstart

Nu på lördag är det dags för höstterminens upptaktshajk för nya och gamla scouter! En spännande helg där vi lär oss mer om att njuta av skog och mark. Den här övernattningen är för kårens yngsta,  Familjescouter 5-7 år men också Läs mer »

Nora scoutkår åker till Världsjamboree 2019!

Dags att börja planera inför världsscout­­jamboree i Nordamerika 2019! Om du är född mellan 22 Juli 2001 till  21 Juli 2005, så kan ansöka om att åka som deltagare. Man räknar med upp till 50 000 deltagande scouter från olika delar Läs mer »

Dust läger i Tiveden 2018

28 juli till 4 augusti hålls scoutläger i Ösjönäs iTiveden. Vi har 30 platser och deltagaravgiften subventioneras till hälften av Nora scoutkår.   I Ösjönäs i Tiveden har det hållits scoutläger vart fjärde år sedan 1970. Deltagare är scouter från: Södermanland (D-län), Västmanland Läs mer »

Jota-Joti 20/10-22/10

I år anordnar vi i Nora Scoutkår Jota-Joti för Scouterna i Örebro Län. Alla Äventyrare och äldre är välkomna. Läs inbjudan och anmäl er till er ledare. VÄLKOMNA!  😀

Nyfiken på Familjescouting?

Familjescouting är vår verksamhet för barn 5-8 år. Här får barn och vuxen en värdefull möjlighet till kvalitetstid tillsammans genom att möta både nya kompisar, aktiviteter och  utmaningar. Vi varvar lek och kunskap och låter själva upplevelsen stå i centrum Läs mer »

Jamboree 17

Nora scoutkår är tillbaka hemma efter ett lärorikt och roligt Jamboree i Kristianstad. Vi har tillsammans med 11000 scouter bott på Rinkabyfältet. Det var Upptäckare, Äventyrare och Utmanarscouter som deltog och tillsammans med kårens medföljande Ledare byggde vi upp vår Läs mer »

Terminsstart hösten 2017

Vad gör Scouterna under sommaren? Jo: Nu tar kåren ett litet sommaruppehåll innan det är dags för nationellt Jamboree i Skåne 5-13 augusti.   Kåren har Marknadscafé under Nora Marken lördag 26 augusti och söndag 27 augusti   Vi kör Läs mer »