Jamboree 17

IMG_5954

Nora scoutkår är tillbaka hemma efter ett lärorikt och roligt Jamboree i Kristianstad.

Vi har tillsammans med 11000 scouter bott på Rinkabyfältet. Det var Upptäckare, Äventyrare och Utmanarscouter som deltog och tillsammans med kårens medföljande Ledare byggde vi upp vår egen by som hade namnet 12-7. Vi hade också sällskap från tre av våra vän-kårer; Adolfsberg, Engelbrekt och Kumla. Vi var ett fyrtiotal personer i olika åldrar som kamperade ihop i lite regn, mycket vind och massor av sol.

Temat i uppdragen har i mångt och mycket kretsat runt att vara sig själv och känna stolthet över det samt hitta på sätt att uppmuntra och glädja andra;  ”Free being mee”. Det var också en del uppgifter som handlade om klimat och  miljö. Vi har haft ett späckat program och lärt oss massor, upplevt massor och träffat massor av andra scouter. Fick även träffa självaste Kungen! Alla har växt både utvändigt och invändigt, vi har jobbat, lekt, byggt och lagat mat och umgåtts. Ni må tro att vi ätit ofta, mycket och länge, att vi sjungit massor och skrattat och ropat så kopiöst mycket!  Alla scouter kraxade som hesa kråkor när vi kom hem och mötte väntande föräldrar.

Nu ska vi vila upp oss inför vårt arbete med kårens traditionella Café under Nora Marken. Alla medlemmar och scouter kommer få bemanningsschema som vanligt och vi hoppas få hjälp med att få in goda hembakta bakverk att sälja under lördagen och söndagen.

Alla intäkter är ett mycket välkommet bidrag till kårens barn- och ungdomsverksamhet

Vecka 36 drar vi igång med höstens späckade program och välkomnar nya och ”gamla” scouter.

IMG_5903

Vår By 12-7 hade den vackraste skylten under Jamboree17,