Läger vid terminsuppstart

Nu på lördag är det dags för höstterminens upptaktshajk för nya och gamla scouter! En spännande helg där vi lär oss mer om att njuta av skog och mark.
Den här övernattningen är för kårens yngsta,  Familjescouter 5-7 år men också för  Spårare 8-10 år och Upptäckare 11-13 år.
Vi samlas kl 9,00 vid Scoutgården för avfärd mot lägerplatsen och kommer tillbaka på söndag runt kl 13. Då har vi fått med oss massor av erfarenheter och vissa av oss har växt en halv meter…
Var Redo
Scouterna kommer  utforska hur man kan lära sig ta skydd, elda med ansvar, tälja sin egen grillpinne (allt under ett vakande öga ifrån våra ledare)
brasa

När mörkret har lagt sig och himlens ljus har bytts mot månens sken så tänder vi ett lägerbål, myser, umgås och sjunger tillsammans. Vi leker och spexar och humöret är på topp, precis som i sången;  ”För  temperaturen är hög uti kroppen, närmare 40 än 37,5″
På läger äter vi god mat, ja vem gillar inte makaroner och köttbullar eller nygrillade pinnbröd som är så varma att man hinner med både en och två sånger innan det är lagom att äta.
Anmälan
Välkomna att anmäla ert deltagande till ansvarig avdelningsledare senast torsdag 4/10 kl 12. Vuxna/Föräldrar är också välkomna att komma med så klart