OBS! På grund av att avdelningen saknar ledare för hösten 2021 så är den vilande. Vi hoppas kunna erbjuda Familjescouterna till våren igen. 


Nora Scoutkår hälsar er välkomna till avdelningen Familjescouterna.

Familjescouting är vår yngsta avdelning och verksamheten riktar sig till barn 4-7 år.

Här får barn och vuxen tillsammans en värdefull möjlighet att möta både utmaningar, aktiviteter och att träffa nya kompisar. Vi erbjuder en verksamhet som kännetecknas av glädje,  där lekfullheten är anpassad till deltagarna och deras förutsättningar.

Genom att vi använder oss av scoutmetoden och Scouternas ramverk, skapas en fantastisk kvalitetstid, med en verksamhet som attraherar både barn och vuxen.

Vi varvar lek och kunskap på ett lättsamt sätt och låter själva upplevelsen få stå i centrum. Använder upptäckarglädjen tillsammans med föräldrar och ledare. Själva scoutavdelningen och barnen kallar vi inom scouterna för Letare i den här åldersgruppen.
Vi tillbringar mycket tid tillsammans, utomhus och jobbar med lite olika teman under våra möten. Det ska vara ett lustfyllt sätt att prova på scouting och helt enkelt ett sätt för barnet att lära sig att bli scout,  lagom tills man fyller 8 år och blir Spårare

 

Här kan du ladda ner programmet för våren 2020

Familjescouterna 4-7 år